Ampersand | Logo

Ampersand& ?

Het &-symbool wordt ampersand genoemd en staat voor het woord “en”.

Het wordt gebruikt om verbindingen èn relaties mee aan te duiden.

Wij benadrukken verbindingen en het bestaan van meerdere perspectieven naast elkaar:

  • universeel & cultuurspecifiek
  • systeemtherapie & culturele antropologie
  • verbaal & non-verbaal
  • bestaande kwetsbaarheid & impact van migratie
  • denken & doen
Ampersand | Team

Team

Ampersand& wordt gevormd en gevoed door een team van bevlogen professionals, die elk vanuit hun eigen achtergrond en expertises unieke en persoonlijke bijdragen leveren aan de kennis rondom het thema van de transculturele systeemtherapie.

Ampersand | erica-1_k

Erica Siegers

Psychotherapeut/ Klinisch Psycholoog/ Systeemtherapeut

Ik ben geboren in Djakarta als oudste dochter van een Indo-Europese/Indische vader en een Nederlandse moeder. Het opgroeien als kind van twee culturen heeft me al jong bewust gemaakt van het belang van herkend en gezien worden in je eigen achtergrond. Mijn belangstelling voor zowel systeemtherapie als transculturele therapie komt daar uit voort.’

Ampersand | Caroline Verheijde-Zeijl

Caroline Verheijde-Zeijl

Psychiater/ Systeemtherapeut

Ik ben bicultureel van geboorte, mijn vader was de jongste uit een Fries gezin met 7 kinderen, mijn moeder de jongste van 2 dochters in een Surinaams gezin. Met mijn oudere broer en jongere zus ben ik opgegroeid in Den Haag. Nadat ik in Suriname onderzoek heb gedaan in het kader van mijn opleiding tot psychiater naar het verband tussen effecten van migratie en psychotische stoornissen ben ik geïnteresseerd geraakt in behandelingen die oog hebben voor en gebruik maken van de kracht van de culturele context en uitgekomen bij de transculturele systeemtherapie.

Ampersand | Roshenie Bhola

Roshenie Bhola

GZ-Psycholoog en systeemtherapeut i.o.

Ik ben van hindoestaanse afkomst, geboren in Enschede. Mijn ouders komen uit Suriname. Mijn opvoeding heeft invloed vanuit vele culturen gekend, namelijk de Surinaams/Hindoestaanse, het Twentse/ dorpse en het Rotterdamse/ stadse, en ook invloeden vanuit India, waar mijn voorouders vandaan komen. Al deze invloeden hebben mij gevormd tot wie ik vandaag ben. Door deze ervaringen is mijn interesse in de transculturele systeemtherapie getriggerd. Vooral gebruik maken van de krachten van verschillende culturen vind ik heel mooi.

Ampersand | anna-2_k

Anna de Voogt

Psychotherapeut/ Klinisch Psycholoog/ Systeemtherapeut

Ik groeide op in Indonesië, Nederland en Suriname, en studeerde onder andere in de VS, waar ik de opleiding tot systeemtherapeut volgde. Door mijn eigen ervaringen met migraties en acculturatie raakte ik geïnteresseerd in transculturele therapie.

Ampersand | Hermine Klok

Hermine Klok

Psychomotorisch en Lichaamsgericht Therapeut

Met Twentse roots en deels Westfriese genen kwam ik op mijn 18e naar Amsterdam. Als lichaamsgericht therapeut werkte ik ruim 30 jaar in een multidisciplinaire systeemgeoriënteerde behandelsetting in de GGZ . Het werken vanuit het perspectief van de multiculturele samenleving heeft mij bewust gemaakt van de kracht en invloed van onze sub-culturen uit de regio.
Cultuursensitief verbinden van lichaam, ziel en geest is mijn uitdaging in het transculturele systemische werken.

Het verhaal van de afgebeelde  stoffen op onze website

De traditionele stoffen uit diverse culturen zijn weefsels, net zoals verhalen weefsels zijn: kleurrijke weefsels van verschillende draden die bij elkaar komen op unieke manieren.

Door het vertellen van verhalen geven mensen actief betekenis aan ervaringen en gebeurtenissen vanuit hun wereldbeeld en perspectief. De verhalen vormen een kleurrijke diversiteit aan weefsels uit meerstemmige gemeenschappen..